Οι εφεδρείες του δωσιλογισμού


Η μνημονιακή Ελλάδα -όχι αυτή που αντιστέκεται, αυτή που επιμένει- σφεντόνισε με 7% από το κοινωνικοπολιτικό περιθώριο στο κοινοβούλιο την συμμορία της «Χρυσής Αυγής».
Οι περισσότεροι αποδίδουν την πανηγυρική είσοδο του νεοναζιστικού υπόκοσμου στο κοινοβούλιο στην ολιγωρία του πολιτικού συστήματος, που ολιγώρησε έναντι του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. Κι εν μέρει έχουν δίκιο.

Η Δεξιά κατά καιρούς κάτι πήγαινε να πει άλλα, εν τέλει δεν το έλεγε, φοβούμενη μην της καταλογίσει κακή διαγωγή η θυρωρός του «προοδευτισμού» Αριστερά.
Η Αριστερά από την άλλη για αρκετά χρόνια, παραβιάζοντας την κοινή λογική, αγνοούσε το θέμα κι επιδιδόταν σε έναν ανέξοδο «ανθρωπισμό», ο οποίος –για να μην ξεχνιόμαστε- βόλευε μια χαρά όσους εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο.
Το αποτέλεσμα; Όσο εμείς κλείναμε τα μάτια η Ελλάδα εποικιζόταν μέσω Τουρκίας με στρατιές απελπισμένων. Στο μεσοδιάστημα οι γηγενείς ναζί πηγαίναν την γιαγιά στο ΑΤΜ και τον παππού στον ουρολόγο.
Είναι όμως επιπόλαιο να πιστεύουμε ότι οι υπηρεσίες συνοδείας έδωσαν 7% στους νεοναζί. Ο προσκοπισμός τους έδωσε κοινωνική αποδοχή, όχι ποσοστά. Τα ποσοστά στον κουτσαβακισμό τους τα έδωσε το φθαρμένο έως διεφθαρμένο πολίτικο προσωπικό της χώρας και η χρόνια ατιμωρησία του. Εκεί που η πίτα δεν έφθανε για όλους τα παιδοβούβαλα ανέκραξαν το πιασάρικο «οι προδότες στο Γουδί», και άλλα παρόμοια συναντώντας την γενική και γενικευμένη δυσφορία, που είχε μπουχτίσει από τις εξεταστικές επιτροπές, οι οποίες αμνήστευαν εαυτούς και αλλήλους.
Οι συμπλεγματικοί φουσκωτοί από την μεριά τους παίζοντας εν ου παικτοίς είχαν την ευχέρεια να παριστάνουν την αντισυστημική, πατριωτική δύναμη σ' ένα περιβάλλον όπου για χρόνια –και με ευθύνη του αριστερόσχημου καθεστώτος–- συνιστούσε αδίκημα οποιαδήποτε αναφορά στην πατρίδα.
Όχι, όσοι ψήφισαν τους νεοναζί δεν είναι νεοναζί. Είναι οι «αγανακτισμένοι» της διπλανής πόρτας, είναι οι πολιτικά αναλφάβητοι μαθητές της χυδαίας μεταπολιτευτικής αρπαχτής.
Δεν κινδυνεύει απ’ αυτούς η καλπονοθευτική τηλεκτατούμενη «δημοκρατία» «μας». Την μερεμέτισαν προηγουμένως άλλοι. Αυτοί που τώρα οδύρονται επειδή στα διπλάνα έδρανα κάθεται η στρατωνισμένη ψυχανωμαλία.
Από την ανελλήνιστη νεοναζιστική θρασυδειλία κινδυνεύει μόνο ο αυτοσεβασμός μας, η αξιοπρέπεια μας και η σοβαρότητά μας.

Θεόδωρος Παντούλας
Έγγονας του ανάνδρως δολοφονηθέντος, από τους προπάτορες των νεοναζί, Θεόδωρου Μητρόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: